Töltsd le mobil applikációnkat!
Hétfő - Péntek 8:00 - 17:00
Szombat és Vasárnap - ZÁRVA
+36 (30) 903 2595
info@orvoskecskemet.hu
Talfája köz 58/2.
Kecskemét
E-Recept
Foglaljon időpontot mobilalkalmazásunkban!
E-Recept

Zekron végbélkúp 10x

Zekron végbélkúp 10x

orvostechnikai eszköz

7 000Ft

A termékek a Járomi Medical Orvosi Rendelőben vehetők át személyesen rendelési időben a 6000 Kecskemét, Talfája köz 58/2. címen.
A termékek elérhetőségéről, ill. a rendelkezésre álló készletről telefonon érdeklődjenek a 30/903-2595-ös telefonszámon. 

Leírás

 1. Az orvostechnikai eszköz azonosítása, összetétele és célja

1.1 Leírás és használati útmutató

A ZEKRON végbélkúp egy orvostechnikai eszköz, amely fájdalmas urogenitális és anorektális betegségek helyi adjuváns kezelésére használható. A végbélre gyakorolt helyi védő és síkosító hatása miatt jótékony lehet a fájdalom tüneteinek enyhítésében mind akut, mind krónikus prosztata betegségekben, valamint prosztatagyulladás esetén is. Nyugtató hatása révén a készítmény alkalmas rövidtávú használatra székrekedés és aranyérpanaszok esetén.

1.2 Összetétel:

Egy 2 g tömegű végbélkúp tartalmaz:
– laktoferrin,
– glicerofoszfoinozitol (GPI),
– hialuronsav.

 1. Csomagolás típusa

A csomagolás 10 db egyszer használatos végbélkúpot tartalmaz buborékfóliában.

 1. Alkalmazási módok és adagolás

Naponta egy végbélkúp alkalmazása ajánlott, lehetőleg este lefekvés előtt. A végbélkúp helyes alkalmazása javasolt az optimális működése érdekében, biztosítva, hogy megfelelően, minél mélyebben kerüljön felhelyezésre a végbélben.

 1. Ismert mellékhatások

Nincs ismert rövid-, közép-, vagy hosszú távú mellékhatás. A ZEKRON nem befolyásolja hátrányosan az érzékszervi képességeket (figyelem szintje, vezetési vagy bizonyos tevékenységek végzésének képessége). Ha azonban olyan mellékhatások jelentkeznek, mint a túlzott irritáció, fájdalom vagy bármilyen kellemetlen érzés, amely az orvostechnikai eszköz használatával kapcsolatban jelentkezhet, azonnal hagyja abba a kezelést, és forduljon orvosához.

 1. Figyelmeztetések és óvintézkedések
 • A kúp egyenetlen sötét színe a termék sajátossága, és nem utal a hatékonyság romlására vagy a kúp rossz tárolására;
 • Tartsa a ZEKRON-t gyermekektől elzárva;
 • A dobozon és a buborékfólián feltüntetett lejárati időn túlmenően ne használja a ZEKRON-t;
 • A ZEKRON ugyan nem steril készítmény, azonban sérült elsődleges csomagolás (buborékfólia) esetén nem ajánlott a kúpok használata;
 • Minden kúp csak egyszeri használatra szolgál, és kizárólag közvetlenül használat előtt vehető ki a csomagolásból: ne használjon olyan kúpot, amely eltört vagy ismeretlen időpontban került kivételre a buborékcsomagolásból, mert ez a termék szennyeződésének kockázatához vezethet; ne próbálja meg újra felhasználni azokat a kúpokat, amelyek az első próbálkozás után véletlenül kiszivárogtak;
 • Az ajánlott mennyiséget ne lépje tú
 1. Kölcsönhatás más gyógyszerekkel vagy orvostechnikai eszközökkel

A ZEKRON kúpok csökkenthetik ezek bélben maradás idejét, és ennek következtében az egyidejűleg szájon át szedett gyógyszerek felszívódását is. Ezért a gyógyszerek szájon át történő bevétele után ajánlatos legalább 2 órát várni mielőtt használná a ZEKRON-t. Mindenesetre, amennyire csak lehetséges, kerülje a ZEKRON használatát más orvostechnikai eszközök vagy gyógyszerek alkalmazása közben. Minden esetben konzultáljon orvosával, mielőtt elkezdi használni az ZEKRON-t, amennyiben bármilyen gyógyszeres kezelés alatt áll.

 1. Ellenjavallatok és a használat korlátozásai

Ne használja 12 éves életkor alatt.

A ZEKRON használata nem javasolt bármely összetevőre kialakul ismert túlérzékenység esetén; szintén ne használja a következő esetekben:

 • akut hasi fájdalom vagy ismeretlen eredetű fájdalom;
 • hányinger vagy hányás;
 • bélelzáródás vagy bélszűkület;
 • ismeretlen eredetű végbélvérzés;
 • akut, fájdalommal és vérzéssel járó aranyeres krízis;
 • súlyos kiszáradá

A ZEKRON terhesség vagy szoptatás alatti alkalmazására vonatkozóan nem állnak rendelkezésre adatok, ezért használat előtt konzultáljon orvosával.
Idős vagy rossz egészségi állapotú személyeknek minden esetben konzultálniuk kell orvosukkal a ZEKRON alkalmazása előtt.

 1. Tárolási körülmények

Tárolja a kúpokat a buborékfóliában, száraz helyen, közvetlen fénytől vagy hőforrástól védve; csak közvetlenül felhasználás előtt bontsa ki a kúpokat. Tartsa az orvostechnikai eszközt 25°C alatt.

 1. Ártalmatlanítás

A lejárt vagy leselejtezett orvostechnikai eszközöket a helyi hatóság vonatkozó hulladékgazdálkodási előírásai szerint kell ártalmatlanítani. Semmilyen körülmények között ne dobja el a természetben a terméket vagy annak csomagolását.

Az utolsó felülvizsgálat dátuma: 2021. május.

Fulton Medicinali S.p.A.

Via Guglielmo Marconi n. 28/9
20044 Arese (MI) – OLASZORSZÁG

A Velit Biopharma srl, Piazza Cavour 3, 20121 Milano, Olaszország által licencelve.
Forgalmazó: Goodwill Pharma Nyrt.
6724 Szeged, Cserzy M. u. 32.

© 2023 Járomi Medical Orvosi Rendelő - All Rights Reserved
menuchevron-down