Töltse le mobil applikációnkat!
Hétfő - Péntek 8:00 - 19:00
Szombat és Vasárnap - ZÁRVA
+36 (30) 903 2595
info@orvoskecskemet.hu
Talfája köz 58/2.
Kecskemét
E-Recept
Foglaljon időpontot mobilalkalmazásunkban!
E-Recept

URIFECT 3 az 1-ben élőflórás készítmény

Az URIFECT egy 3-az-1-ben, könnyen, szájon át szedhető étrend-kiegészítő, amely D-mannózt, tőzegáfonyát és lactobacillus paracasei (LPC-S01, 12 milliárd CFU) baktériumtörzset tartalmaz.

6 000Ft

A termékek a Járomi Medical Orvosi Rendelőben vehetők át személyesen rendelési időben a 6000 Kecskemét, Talfája köz 58/2. címen.
A termékek elérhetőségéről, ill. a rendelkezésre álló készletről telefonon érdeklődjenek a 30/903-2595-ös telefonszámon. 

Leírás

A Lactobacillus paracasei baktériumtörzs alkotóeleme és aktív résztvevője számos mikrobiomnak a bolygónkon. Többek között előfordul a tejben, növényekben, az ételeink egy részében, illetve az emberi és állati emésztőrendszerben, valamint a húgyutakban és a hüvelyflórában is. Nem véletlenül számos kutatás vizsgálja a lactobacillus paracasei törzsek szerepét a nőgyógyászat és urológia területén. Ebből az egészséges flórából izolált baktériumtörzsből 12 milliárd CFU-t tartalmaz adagonként az URIFECT. Az URIFECT szájon át szedhető formában tartalmaz lactobacillus paracasei LPC-S01-t, igen nagy csíraszámban, adagonként 12 milliárd kolóniaképző egységnyi lactobacillust tartalmaz, fontos, hogy ezt a mennysiéget a gyártó garantálja még a lejárati idő végén is! A helyi alkalmazású élőflórát tartalmazó megoldásokkal szemben ma már számos tudományos publikáció inkább a szájon át szedhető megoldásokra fókuszál, azok könnyebb alkalmazhatósága miatt is. A hazánkban is ismert és széleskörben alkalmazott D-mannóz szintén egy olyan alkotóelem, mely sok kutatás alapjaként szolgál, valójában egy olyan monoszacharid, ami főként gyümölcsökben fordul elő, de a szervezet maga is tudja szintetizálni, de csak kis mennyiségben. A vörösáfonya, vagy tőzegáfonya szintén egy széles körben ismert és alkalmazott összetevő világszerte és hazánkban is. Az étrend-kiegészítőkben a magas proantocianidin tartalma miatt alkalmazzák, mely az URIFECT esetében rendkívül magas, 36mg adagonként.

 

A proantocianidek (PACs) szerepét számos szempontból vizsgálják világszerte, melyről többet olvashat itt.

Adagolás akut probléma esetén: 1, max. 2 tasak / nap, 5-10 napon keresztül

Adagolás megelőzés esetén: 1 tasak / nap, 10 egymást követő napon keresztül, vagy 1 tasak / nap minden 2. napon

 

Leírás

A közel 100 nő részvételével készült online kérdőíves kutatásunk (1) szerint a megkérdezettek több mint 74%-a tapasztal évente egynél többször visszatérő húgyúti panaszokat. Ezek között lehetnek a sürgető vizelési inger, ami miatt folyamatosan mosdó közelében kell lenniük az érintetteknek, rendkívül fájdalmas, akár véres vizeletürítéséssel és hasi görcsökkel járó állapotok, melyeket láz is kísérhet.

A húgyúti fertőzés (cystitis), hétköznapi nevén a felfázás tipikusan nőket érintő betegség, ritkábban ugyan, de férfiaknál is előfordulhat. Becslések szerint akár a nők fele áteshet (2) a fertőzésen élete során, leggyakrabban a 20-40 éves korosztályból, de a hormonális változások miatt, menopauza idején ismét fellángolhat a fertőzés. A kezelés leginkább célzott antibiotikummal, orvosi felügyelettel történik, ennek ellenére rengetegen küzdenek a kiújuló cystitissel. A húgyúti fertőzések oka sokféle lehet, nőknél anatonómiai okokból a rövidebb húgycső és felborult hüvelyflóra is hozzájárulhatnak a kialakulásához. Az elszaporodott baktérumok könnyebben feljuthatnak a nők húgyutaiba, kellemetlen, fájdamas problémékat okozva ezzel.

Összetevők: Lactobacillus paracasei 12 milliárd CFU/ tasak, Vörösáfonya-kivonat 120 mg, D-mannóz 500 mg. Segédanyagok: szilikon-dioxid, maltodrexin, citromsav, természetes eperaroma, céklavörös színezék, szukralóz.

Figyelmeztetések: Tartsa távol gyermekektől. Ne lépje túl az ajánlott napi adagot. Ha Ön terhes, szoptat, bármilyen betegsége van, vagy gyógyszeres kezelés alatt áll, konzultáljon orvosával szedés előtt.

Az URIFECT egy étrend-kiegészítő. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Hivatkozások:

További információk

Tömeg 0,1 kg
Összetevők Lactobacillus paracasei 12 milliárd CFU/ tasak, Vörösáfonya-kivonat 120 mg, D-mannóz 500 mg. Segédanyagok: szilikon-dioxid, maltodrexin, citromsav, természetes eperaroma, céklavörös színezék, szukralóz.
Adagolás Adagolás akut probléma esetén: 1, max. 2 tasak / nap, 5-10 napon keresztül

Adagolás megelőzés esetén: 1 tasak / nap, 10 egymást követő napon keresztül, vagy 1 tasak / nap minden 2. napon

A doboz 10db tasakot tartalmaz.

OGYÉI szám OGYÉI/37349-5/2023
© 2023 Járomi Medical Orvosi Rendelő - All Rights Reserved
menuchevron-down