Töltsd le mobil applikációnkat!
Hétfő - Péntek 8:00 - 17:00
Szombat és Vasárnap - ZÁRVA
+36 (30) 903 2595
info@orvoskecskemet.hu
Talfája köz 58/2.
Kecskemét
E-Recept
Foglaljon időpontot mobilalkalmazásunkban!
E-Recept

2023.febr.02

A MAI NAPON VETTÜNK ÁT EGY ÚJ KÉSZÜLÉKET, MELYNEK SEGÍTSÉGÉVEL ELEKTROFIZIOLÓGIAI (ENG-EMG) VIZSGÁLATOKAT TUDUNK VÉGEZNI

2022-11-15 74
A mai napon vettünk át egy új készüléket, melynek segítségével elektrofiziológiai (ENG-EMG) vizsgálatokat tudunk végezni Kecskeméten egyedülállóan magánrendelés keretében a Járomi Medical Orvosi Rendelőben.
Alagút syndromák, polyneuropathiák, idegsérülések, motoneuron betegségek, izombetegségek, illetve egyéb, perifériás idegrendszeri betegségek kivizsgálását tudjuk elvégezni.
Az elektroneurográfia (ENG) során a bőrfelszínre érzékelő elektródák felhelyezése történik, majd szintén a bőrfelszínen áram impulzussal aktiváljuk az ideget. A kapott elektromos válasz tulajdonságait elemezzük. Abból következtetünk az ideget, vagy annak burkát érintő mechanikus, gyulladásos, genetikai vagy anyagcsere betegség eredetű károsodásra.
Az elektromyográfia (EMG) során egy vékony, egyszer használatos tűelektródát vezetünk az izomba. Nyugalomban, illetve az izom aktiválása során mérjük az izom elektromos tevékenységét.Ebből következtetünk ideg vagy izombetegségek fennállására, súlyosságára.
A vizsgálatok teljesen veszélytelenek, csak enyhe kellemetlenséggel járhatnak.
A vizsgálatokat Dr. Füle Kálmán Neurológus Főorvos végzi szerdai napokon rendelőnkben.
Bejelentkezés: 06-30/903-259
© 2023 Járomi Medical Orvosi Rendelő - All Rights Reserved
menuchevron-down