Töltsd le mobil applikációnkat!
Hétfő - Péntek 8:00 - 17:00
Szombat és Vasárnap - ZÁRVA
+36 (30) 903 2595
info@orvoskecskemet.hu
Talfája köz 58/2.
Kecskemét
E-Recept
Foglaljon időpontot mobilalkalmazásunkban!
E-Recept

2023.febr.02

A KIVIZSGÁLÁSTÓL A MŰTÉTIG - KOMPLEX ELLÁTÁS A JÁROMI MEDICAL ORVOSI MAGÁNRENDELŐBEN....

2022-12-30 149

Forrás: hiros.hu

 

A kivizsgálástól a műtétig - Komplex ellátás a Járomi Medical Orvosi Magánrendelőben

2021-ben nyitotta meg kapuját a Vacsi közben a Járomi Medical, melynek fő profilja az urológia, mely mellett az ultrahang, a sebészet, a proktológia, az aneszteziológia és a neurológiai rendelés is megtalálható a magánrendelőben. Jelenleg hat orvossal látják el a pácienseiket. Járomi Péter főorvos, a Járomi Medical tulajdonosa azt a célt tűzte ki, hogy komplex ellátásban részesíti a betegeket, ezért több szakterület dolgozik együtt annak érdekében, hogy a páciensek a legmegfelelőbb és leggyorsabb szolgáltatást kapják, a kivizsgálástól, a műtéten keresztül, az utógondozásig.

Dr. Járomi Péter főorvos magas szakmai színvonalú betegellátását már 2009 óta megtapasztalhatták az urológiai problémákkal küzdő betegek a Menta Patika épületében. A főorvos kitűzött célja azonban mindig az volt, hogy ne csak egy magánrendelés kereteiben tudja ellátni a betegeit, hanem egy kiváló szakmai team együttműködésével, akikkel már komplex képet alkothatnak a betegekről. Így született meg 2021-ben a Járomi Medical magánrendelő a Vacsi közben, ahol a legmagasabb színvonalat nyújtják a páciensek részére.

Nem szükségszerű, hogy mindenkit én lássak el, hanem az, hogy a beteg a lehető legjobb helyre kerüljön és minél hamarabb megtudjuk, hogy milyen betegség áll a tünetei hátterében, majd utána úgy alakítsuk az útját, ahogy a lehető legjobb és az ellátás szempontjából a leghatékonyabb legyen a számára. Ha a betegeinkről teljes képet látunk és a szakterületek összehangolva tudják egymás munkáját segíteni, a páciens időt nyer, és több esélyt kap a gyógyulásra! Mi abban vagyunk erősek, hogy a betegeinket a kivizsgálástól, az ellátáson keresztül, a műtétig végig tudjuk vinni – tájékoztatott Dr. Járomi Péter főorvos, a Járomi Medical tulajdonosa.

A Járomi Medical magánrendelésen az urológiai szakrendelés köré számos szolgáltatás szerveződött, úgymint ultrahang, sebészet, proktológia, neurológia és az aneszteziológia.  A szakorvosok mind magas színvonalú, a szakmai irányelveknek megfelelő legfrissebb tudással rendelkeznek és ennek érdekében folyamatosan járnak továbbképzésekre is.

SEBÉSZET

Nem egyértelmű sokszor a betegek részére, hogy a panaszukkal milyen szakrendeléshez forduljanak. A sebészetben és az urológiában időről-időre találkoznak ilyen határterületi problémákkal. Vannak esetek, mikor a beteg nem tudja elsőre eldönteni, hogy urológiai vagy sebészeti betegséggel áll szemben. Leggyakoribb ilyen eset az aranyér. Az urológus a végbélen keresztül vizsgálja a prosztatát, ezért sokan azt gondolják, hogy az aranyér urológiai probléma. Az alapkezelést el tudja mondani az urológus is, de ha már tükrözni kell vagy szükség van egyéb beavatkozásra, azt a sebész/proktológus tudja elvégezni. Ezért integrálta be a Járomi Medical a sebészetet is a szolgáltatásai közé, hogy még teljesebben tudják kiszolgálni a betegeiket. Emellett gyakran jelentkeznek a páciensek végbélrepedéssel, sérvvel, daganatos megbetegedésekkel és epebetegséggel a Járomi Medical sebészeti magánrendelésein.

ULTRAHANG

A magánrendelésen Dr. Katona Viktória szakorvos végzi az ultrahang vizsgálatokat az alábbi régiókról: pajzsmirigy, lágyrészek, komplex hasi, kismedencei, nyaki erek és végtagok ereinek, ill. urológiai szervek (here, pénisz).

ANESZTEZIOLÓGIA

Az aneszteziológus célja, hogy előkészítse a betegeket a műtétekre. Ez a páciensek biztonságát szolgálja és lerövidíti a kórházi tartózkodás idejét is. A Járomi Medicalban Dr. Bokros Fanni aneszteziológus feladatai közé tartozik, hogy az operáló intézetbe való befekvést megelőzően megtörténjen a műtéti előkészítés. Az altatóorvos speciális kérdéseket tesz fel a megelőző, illetve fennálló betegségekkel kapcsolatban, kitér a gyógyszerszedésre, korábbi műtétekre és minden olyan kórképre, melyek altatásra, érzéstelenítésre vonatkoznak. Ezek alapján dönthető el, hogy milyen kiegészítő vizsgálatokra van szükség a műtétet megelőzően. Kiértékeli az elkészült vizsgálati leleteket, szakorvosi véleményeket. Tanácsot ad, hogy esetleges eddigi gyógyszereit szedje-e a műtéti beavatkozás előtt, szükséges-e ezeken változtatás vagy kiegészíteni őket. Véleményezi, hogy milyen módon altatható ill. érzésteleníthető a beteg. A páciensek általában félnek az altatástól, érzéstelenítéstől, de magától a fájdalomtól is. Ez a szorongás természetes velejárója egy műtéti előkészítésnek. Oldása nemcsak a betegnek, de a kezelő személyzetnek is fontos az ellátás sikere érdekében. A Járomi Medical aneszteziológiai rendelésein a páciensek részletesen tájékoztatást kapnak a műtéti érzéstelenítésről és választ kapnak minden felmerülő kérdésükre. A cél, hogy a műtét előtti feszültséget a lehető legteljesebben oldják!

Neurológia – Elektrofiziológiai (ENG és EMG) vizsgálatok – Elsőként a kecskeméti magánellátásban

A neurológiai rendelést Dr. Füle Kálmán neurológus főorvos látja el. Az alapvizsgálatokon kívül végez nyaki ultrahang vizsgálatot és elektrofiziológiai (ENG-EMG) vizsgálatokat, melyek a különféle típusú idegkárosodások diagnózisát teszi lehetővé. Ilyenek az alagút syndromák, polyneuropathiák, idegsérülések, motoneuron betegségek, izombetegségek, illetve egyéb perifériás idegrendszeri betegségek. Ezeket a vizsgálatokat rövid határidővel vállalja a magánrendelésen, melyeket Kecskeméten elsőként a Járomi Medical vezetett be.

CT, MRI vizsgálat leszervezése

A Járomi Medical magánrendelő nem csak több szakterület összehangolt munkájával várja a betegeket, hanem olyan kiegészítő vizsgálatokat is leszervez, mint a vérvétel vagy CT és MRI. Ezzel elkerülhető a hosszú, akár több hónapos várólista és a jó szervezésnek köszönhetően akár egy hét alatt is elérhetővé válik egy lelet, amelyet olyan szakemberek értékelnek, akik a radiológián belül is azzal a külön érintett területtel foglalkoznak intenzívebben.

Ez nagy jelentőségű egy vese-, vagy egy prosztatadaganat gyanú esetében, amikor meg akarjuk nézni, hogy honnan vegyünk mintát. Ilyenkor nem mindegy, hogy két hét múlva már el tudjuk végezni a beavatkozást vagy két hónap múlva érkezik meg a képalkotó vizsgálat eredménye. Fontos, hogy ne veszítsünk időt, hogy jó ütemben történjen a betegek kivizsgálása. Amennyiben műtétre van szükség, mi leszervezzük az általunk leszerződött magas színvonalat nyújtó intézményekben a műtéteket is, ahol szakosodott személyzet látja el a pácienseket – tudtuk meg a főorvostól.

Műtétek

A Járomi Medical négy kórházban is elvégzi a magánbetegei műtéti beavatkozásait. A Kisteleki Nappali Kórházban, a budapesti Duna Medical Centerben és a Rózsakert Medical Centerben és ez év végétől már a Szegedi Tudományegyetem Urológiai Klinikáján is. Ezekben az intézményekben speciális urológiai osztály működik, így a betegbiztonság még magasabb szintű, hisz az esetleg fellépő szövődményekre azonnali, hatékony ellátással tudnak reagálni.

Ambuláns beavatkozások

A magánrendelésen kisebb beavatkozásokat is el tudnak végezni a szakorvosok urológia vagy sebész proktológia tekintetében: aranyér gyűrűzése, végbélbetegségek, fisszúrák ellátása helyi érzéstelenítéssel.

Termékenységi vizsgálatok

A magánrendelésen elérhető a termékenységi vizsgálat is, melynek részét képezi a fizikális vizsgálat, illetve a spermavizsgálat. Amennyiben eltérést találnak, úgy a megfelelő andrológia szakrendelés irányába tudják a betegeket irányítani, hogy ne veszítsenek időt, hiszen bizonyos életkor felett fontos az időfaktor.

Gyermek urológia

A Járomi Medicalban gyermekkori urológiai betegségek szűrését és kezelését is végzik. Gyakori panasz a fitymaszűkület, a fityma letapadása, a gyulladásos betegségek és a hereleszállási zavarok. Amennyiben szükséges, úgy a műtéteket is el tudják végezni, ill. a speciális műtétekre a legjobb ellátóhelyekre irányítják a gyermekeket.

Növényi kivonatok

Az urológia sok hatékony növényi kivonatot és étrendkiegészítőt használ. A magánrendelésen a szakorvosok olyan termékeket javasolnak, amelyeket a szakmai irányelvek támogatnak és személyes tapasztalatuk is van róluk, mert jól működnek mellékhatások nélkül a betegeknél. Ezek a termékek közvetlen a magánrendelésen is elérhetőek.

A legfontosabb termékek a prosztatagyulladásra való növényi kivonatok, a húgyúti fertőzésre, a vesekövességre vagy a fájdalmas hólyag szindrómára, illetve a termékenységet befolyásoló olyan étrendkiegészítők, amelyek a spermiumok képződését, mozgását tudják javítani. Ezek mind elérhetőek a magánrendelésen.

Fájdalmas hólyag szindróma (IC) komplex kezelése Bács-Kiskun megyében csak itt

Bács-Kiskun megyében a Járomi Medical az ellátóközpontja a fájdalmas hólyagszindrómának (IC). A javarészt nőket érintő probléma kezelésére gyógyszeres és hólyaginstillációs terápiát alkalmaznak, valamint javasolt a speciális IC diéta és az étrendkiegészítők használata is.

Ez a hármas kezelés, amivel nagyon jól tudjuk csökkenteni a panaszokat. Ennek a betegségnek a zöme hosszú idő után kerül felismerésre, mivel tünetei nagyon hasonlítanak a felfázásra, húgyúti fertőzésre és ez irányban kezelik a betegeket. Egyes esetekben olyan súlyossá tud válni, hogy a beteg kilátástalannak gondolja helyzetét, mely akár pszichés zavarokhoz is vezethet. Jelenleg Magyarországon mintegy 20.000 ilyen beteg van és csupán néhány százalékuk kerül felismerésre. A Járomi Medicalban felvállaltuk ezt a nehéz beteganyagot, és megoldjuk a pácienseink problémáját. – tette hozzá a tulajdonos főorvos.

Vizelettartási problémák

Sürgető jellegű vizelettartási nehézségeket is kezelnek magánellátásban fizikoterápiás módszerrel, idegstimulációval (neuromodulációval). Ez is a magánrendelés sajátja, mely állami ellátásban nem elérhető.

KIEGÉSZÍTŐ VIZSGÁLATOK

A Járomi Medical a kiegészítő vizsgálatokat is leszervezi betegeinek, akiknek így nem kell keresgélniük, hogy hová menjenek ultrahangra, vagy hol csináltassák meg a laborvizsgálatot. Magánlabor partnerük akár a betegek otthonában vagy munkahelyén is leveszi a vért, majd az eredményeket emailben elküldik, illetve felteszik az EESZT-be.

Labor:

Számos laborvizsgálati anyagot a magánrendelésen keresztül juttatnak el a megfelelő laborba, úgymint különféle tenyésztések (vizelet, húgycső, széklet, hüvelyváladék, ejakulátum), székletvér kimutatása, tumormarkerek (béltumor és hasnyálmirigy daganat).

E-konzultáció:

Azok számára is elérhető a magánrendelés szolgáltatása, akik nem tudnak személyesen megjelenni. Az emailben átküldött eredmények alapján a szakorvosoktól kérhető másodvélemény.

E-recept írás:

Akik már jártak a Járomi Medicalban és még nem jött el az éves szűrésük ideje, de a magánrendelés által javasolt gyógyszerre lenne szükségük, ezeket már e-recept formájában is biztosítjuk számukra. Így nem szakad meg a folyamatos ellátás még akkor sem, ha a páciens nem tud személyesen elmenni a magánrendelésre.

Eszközpark

A magánrendelés folyamatosan fejleszti az eszközparkját. Az idén vásároltak a hólyagtükrözéshez egy jó képminőséget adó digitális készüléket, melynek segítségével a vizsgálatról készült videót már emailben is el tudják küldeni, valamint nemrégiben került beszerzésre a kecskeméti magánellátásban elsőként egy új ENG-EMG vizsgálatokat végzését lehetővé tevő készülék.
Járomi Medical Orvosi Magánrendelő Kecskemét, Talfája köz 58/2. Járomi Medical Orvosi Magánrendelő Kecskemét, Talfája köz 58/2.
Járomi Medical Orvosi Magánrendelő
6000, Kecskemét, Talfája köz 58/2.

bejelentkezés: 30/903-2595

www.orvoskecskemet.hu

Dr. Járomi Péter PhD, urológus főorvos rendelései:

Járomi Medical Orvosi Magánrendelő – Kecskemét
Lajosmizse Egészségház: urológia (keddi napokon 13-18 óráig), ultrahang (hétfői napokon 16-19 óráig)
Kiskunfélegyháza Egészségközpont: urológia (szerdai napokon 08-12 óráig)

Rendelési idők:

Urológia
Dr. Járomi Péter: Hétfő : 09:00-12:00 és délután 13:30-18:30    Péntek: 08-17 óra között

Dr. Juhász Anett:  Csütörtök 16-20 óra között

Dr. Nyíri Sándor: Kedd 16-20 óra között

Ultrahang

Dr. Katona Viktória:  Kedd és Csütörtök 8-11 óra

Sebészet

Dr. Szabadkai Gábor sebész Adjunktus, rendelési idő: Szerda 16:00-20:00 óra.

Aneszteziológia

Dr. Bokros Fanni: Csütörtök 16-18 óra között

Neurológia

Dr. Füle Kálmán: Szerda 09-15 óra között

© 2023 Járomi Medical Orvosi Rendelő - All Rights Reserved
menuchevron-down